Stigas organiseert op woensdag 10 april aanstaande, tussen 16.00 en 17.00 uur, een online voorlichting voor iedereen die wil starten met de risico-inventarisatie en -evaluatie (RI&E), maar hier nog geen tijd voor heeft kunnen maken of niet goed weet hoe te beginnen of verder te gaan.

Met een RI&E zet je als ondernemer de veiligheidsrisico’s binnen je bedrijf op een rij. Op die manier kun je op een overzichtelijke manier maatregelen nemen die zorgen voor een veiligere en betere werkplek. Aanmelden voor de online voorlichting kan hier.

De NFO vindt het belangrijk dat haar leden de RI&E, die onderdeel is van GlobalGAP, actueel houden. NFO-hoofdbestuurslid René Simons: “Dat is helaas niet altijd het geval. Terwijl het hebben van een RI&E die up-to-date is je als ondernemer helpt bij het voorkomen van ongevallen; je bent je meer bewust van de gevaren en de oplossingen hiervoor. Overigens is het sowieso verplicht om een RI&E te hebben. De Nederlandse Arbeidsinspectie controleert erop. Ik roep onze leden dus dringend op om voldoende aandacht te blijven besteden aan de RI&E.”

Recent bleek tijdens inspecties van de Nederlandse Arbeidsinspectie dat zij veel aandacht besteden aan de RI&E en ook inzoomen op de keuringen van machines. Zorg er dus voor dat deze zaken op orde zijn. De precieze Arboregels rondom het onderhouden en keuren van machines en arbeidsmiddelen vindt u terug in dit artikel, dat onlangs verscheen in Fruiteelt. Ook op deze website vindt u meer informatie.

Dit bericht is geplaatst op donderdag 21 maart 2024 - 16:15