De provincie Flevoland werkt aan een visie op de landbouw in 2044. Hoe ziet die landbouw eruit? En hoe komen we daar? Wat is hiervoor nodig? Om input hiervoor te verzamelen, organiseert de provincie drie Landbouw Cafés, in Emmeloord, Dronten en Zeewolde. De NFO heeft reeds input gegeven voor de visie, maar roept leden op om hun stem te laten horen tijdens de bijeenkomsten.

Het Landbouw Café vindt op 24 juni plaats in Emmeloord, op 3 juli in Dronten en op 8 juli in Zeewolde. Iedere bijeenkomst begint om 19.00 uur en duurt tot circa 22.00 uur. Meer weten en/of aanmelden? Klik hier.

De nog op te stellen visie krijgt de titel ‘Voedsel voor nieuwe generaties’ en moet inspiratie, bieden, ondernemers perspectief geven en op die manier een sterke basis vormen voor de toekomst. De Provincie Flevoland werkt samen met diverse organisaties aan de visie, waaronder de NFO, LTO Noord, FAJK, BoerenNatuur Flevoland, BDEKO, NAV, KAVB, VVB (melkveehouders), Boerderij van de Toekomst en Agrofoodcluster.

Overigens werken ook andere provincies, in het verlengde van de gebiedsvisies, aan een eigen landbouwvisie. De NFO zal algemene inbreng leveren voor de diverse visies.

Dit bericht is geplaatst op donderdag 20 juni 2024 - 16:30