Speciaal voor werknemers in de sector open teelten, waaronder de fruitteelt, zijn er scholingsvouchers beschikbaar. Met deze vouchers krijgen werknemers een financiële vergoeding voor een cursus of opleiding die ze naast hun werk willen volgen. Op die manier kunnen ze verder doorgroeien en worden ze breder inzetbaar, wat onder meer betekent dat ze meer verschillende werkzaamheden kunnen uitvoeren.

Er zijn in totaal 150 scholingsvouchers beschikbaar, waarvan werknemers er zelf één kunnen aanvragen. Een scholingsvoucher heeft een waarde van maximaal € 1.500. Werknemers kunnen dit bedrag besteden aan een arbeidsgerichte cursus die ze naast hun huidige werk willen volgen. Kost een cursus minder dan € 1.500, dan kunnen ze het resterende bedrag besteden aan een eventuele volgende cursus. Werknemers bepalen zelf op welk vlak ze zich verder willen ontwikkelen. De cursus kan bedoeld zijn om door te groeien in het eigen werkveld, maar ook om een nieuwe functie of beroep te leren. Een voordeel voor werknemers is onder meer dat ze op deze manier meer zekerheid houden op een baan richting de toekomst.

Aanvragen scholingsvoucher

Een voucher kan worden aangevraagd via de website www.collandarbeidsmarkt.nl. Klik hier op ‘subsidieregeling scholingsvouchers’. Via de knop ‘direct aanvragen of declareren’ komt u bij het Colland Administratie Systeem (CAS).

Meer weten?

Meer informatie vindt u op deze flyer. Daarnaast vindt u alle informatie en voorwaarden op www.collandarbeidsmarkt.nl. Ook kunt u contact opnemen met Jeannet Mulder, Scholingsconsulent Fruitteelt, via tel. 06-10 21 65 33 of jmulder@nfofruit.nl.

De scholingsvouchers Open Teelten worden mede mogelijk gemaakt door onder meer de NFO.

Dit bericht is geplaatst op donderdag 13 juli 2023 - 16:25