Tegen het eind van het jaar wordt er veel terug én vooruit gekeken. Interessant is dan ook om, als medewerker in de fruitteelt, te kijken naar je kansen en ontwikkelmogelijkheden voor het nieuwe jaar. De Scholingsvouchers voor de open teelten kunnen je wat dit betreft op weg helpen. Met een dergelijke voucher krijg je een financiële vergoeding voor een cursus of opleiding die je naast je werk wilt volgen. Een geweldige mogelijkheid om door te groeien en jezelf breder inzetbaar te maken!

Waarom ‘breed inzetbaar’?

‘Breed inzetbaar zijn’ houdt in dat je, naast het werk dat je nu doet, ook ander werk kunt doen. Je inzetbaarheid kun je verbreden door nieuwe kennis op te doen en nieuwe vaardigheden en technieken te leren. Of je kunt je richten op een heel andere functie. Als je breed inzetbaar bent, kun je dus makkelijker op verschillende plekken werken. Dat is belangrijk, want je wilt ook in de toekomst zeker kunnen zijn van een baan. Wie zich verder ontwikkelt, vergroot de kansen op werk.

Wat kun je met een scholingsvoucher?

Er zijn in totaal 150 scholingsvouchers beschikbaar, waarvan je er zelf één kunt aanvragen. Een scholingsvoucher heeft een waarde van maximaal €1.500. Dit is het budget dat je kunt besteden aan een cursus die je naast je huidige werk wilt volgen. Kost een cursus minder dan €1.500, dan kun je het resterende bedrag besteden aan een eventuele volgende cursus. Jij bepaalt zelf op welk gebied je je verder wilt ontwikkelen. De cursus kan bedoeld zijn om door te groeien in je eigen werkveld, maar ook om een nieuwe functie of beroep te leren. Je kunt de scholingsvoucher ook benutten voor een cursus buiten je vakgebied, zolang hij maar arbeidsgericht is.

Wat zijn de voordelen?

Met de scholingsvouchers krijg je de kans jezelf verder te ontwikkelen. Dat biedt voordelen:

  • Een nieuwe uitdaging werkt motiverend;
  • Persoonlijke ontwikkeling houdt je jong en fit;
  • Je kunt kennis en ervaring opdoen in een andere sector;
  • Een extra opleiding staat goed op je cv;
  • Meer zekerheid op een baan in de toekomst.

Hoe vraag je subsidie aan?

Een scholingsvoucher vraag je online aan. Ga naar www.collandarbeidsmarkt.nl en klik op ‘subsidieregeling scholingsvouchers’. Via de knop ‘direct aanvragen of declareren’ kom je bij het Colland Administratie Systeem (CAS). Het aanvragen van de subsidie bestaat vervolgens uit de volgende stappen:

  • Maak een account aan en dien je aanvraag in;
  • De aanvraag wordt beoordeeld;
  • Je hoort of de aanvraag wordt goedgekeurd en welk bedrag je maximaal ontvangt;
  • Als je cursus is afgelopen, declareer je de kosten.

Let op: De declaratie van de cursus moet binnen twee maanden na de laatste cursusdag ontvangen zijn bij CAS.

Kijk voor alle informatie en de voorwaarden op Subsidieregeling Scholingsvouchers Open Teelten Tuinbouw – Colland Arbeidsmarkt

Dit bericht is geplaatst op donderdag 21 december 2023 - 16:40