Met een machinedemonstratie, rondleidingen en een uitgebreide bedrijvenmarkt konden fruittelers vandaag weer helemaal hun hart ophalen op Dé Appeldag in Randwijk, die werd georganiseerd door de NFO en Delphy. De autonoom rijdende Hol AgBot en de Dominiak APS (Video dominiak ) trapten de machinedemonstratie af. De ontwikkeling van dit type machines blijft doorgaan en ze worden steeds meer praktijkrijp.

Voor wie met een bestaande trekker wil blijven rijden, waren er de Fendt met GoTrack van Abemec en IQuus (voorheen GPX) (Video IQuus). De Fendt met GoTrack werd gedemonstreerd met een autonoom aangestuurd wortelmes van Munckhof; een primeur op Dé Appeldag.

Op het gebied van onkruid bestrijding waren er demo’s van het nieuwe merk STERK van Van der Linden Fruitteelt Machines (Video STERK)en de Terra Ranger van Perfect Van Wamel (Video Terra Ranger). Munckhof en Agricom presenteerden beiden een plukmachine: de XL Elektrisch aangedreven Pluk-o-Trak (Video Pluk-o-Trak), waarmee op één acculading twaalf uur geplukt kan worden. En de Pluto met een 80 cm brede oogstband waarmee continu doorgeplukt kan worden.

De spuitmachines sloten de machinedemo af met de KWH Magistralis met  de BBLeap spuittechniek. De Mitterer V6R was voor het eerst te zien met officieel erkende 99% driftreducerende techniek. Tot slot was de Wanner QU16 3-rijer aan de beurt, met tangentiaal blazers die over de hele hoogte voor een gelijke luchtverdeling zorgen.

Hieronder vindt u een foto-impressie van Dé Appeldag. Binnenkort leest u in Fruitteelt een uitgebreid verslag.

Klik op de volgende links voor video’s:

Video dominiak 

Video IQuus

Video overzicht 

Video Pluk-o-Trak 

Video STERK

Video Terra Ranger

Foto’s en video’s: Petra Koster-Willeboer

Dit bericht is geplaatst op donderdag 29 juni 2023 - 16:27