Zo’n 20 gepassioneerde fruittelers die het TOP-programma hebben afgerond, doken dinsdag – tijdens een speciale alumnibijeenkomst op de Fruit Tech Campus in Geldermalsen – in cruciale onderwerpen die ons vakgebied beïnvloeden. In een open sfeer werden veel praktische voorbeelden en inzichten gedeeld. Ook spraken de telers openhartig over de diverse items en over hoe ze een en ander gaan toepassen in de praktijk.

In vogelvlucht kwamen de volgende onderwerpen aan bod:

  • Hans Schoenmakers van de Ondernemerschap Academy deelde inzichten over de (mogelijke) overdracht van familiebedrijven. Een eyeopener voor velen die zich afvragen hoe ze het bedrijf binnen of buiten de familie willen overdragen.
  • Emile Langerak, ook van de Ondernemerschap Academy, bood waardevolle inzichten over effectief leiderschap op een teeltbedrijf. Een must voor wie zijn leiderschapsvaardigheden wil aanscherpen.
  • Schoenmakers leidde de aanwezigen door een boeiende sessie over succesvol samenwerken, waarbij de deelnemers ontdekten welke rol zij van nature aannemen in teams en hoe zij de samenwerking kunnen verbeteren.
  • Langerak bood diepgaand inzicht in verdienmodellen in de fruitteelt, waardoor deelnemers bewustere keuzes kunnen maken voor een financieel gezonde toekomst.

Over het TOP-Programma
De NFO stimuleert ondernemers en werknemers van fruitteeltbedrijven om te werken aan hun (ondernemerschaps) vaardigheden. Samen met een aantal partners én met steun van Colland Arbeidsmarkt, heeft de NFO het TOP-programma ontwikkeld. Meer dan 100 fruittelers hebben inmiddels met grote tevredenheid deelgenomen aan dit programma.

 

Dit bericht is geplaatst op donderdag 21 maart 2024 - 16:25