De Tweede Kamerverkiezingen staan bijna voor de deur. Heeft u uw keuze al gemaakt? Om overzicht te kunnen houden in het woud aan partijen en programma’s heeft LTO de Agrarische Programmatracker gelanceerd. Deze bevat een overzicht van de voor land- en tuinbouw belangrijkste passages uit de partijprogramma’s. Deze passages zijn te selecteren op onderwerp, thema en sectoren. Daarnaast bevat de tracker het overzicht van de gepubliceerde (concept)programma’s. Een ideaal instrument dus om u te helpen een keuze te maken.

In de Fruitteelt van deze week vindt u ook een uitgebreid artikel over de aanstaande verkiezingen. Volgens de NFO is het vooral belangrijk dat het toekomstige Kabinet náást de fruitteler staat, agrarische ondernemers helpt in de transitie naar een nog duurzamere bedrijfsvoering en – sámen met de sector – een helder, praktisch en haalbaar landbouwbeleid formuleert.

NFO-voorzitter Ron Mulders geeft telers in dit artikel het advies om, bij het bepalen van hun stemkeuze, erop te letten dat een partij realistische en ook haalbare plannen heeft. “Belangrijk is daarnaast dat de overheid ook openstaat voor onze voorstellen, accepteert wat volgens ons het maximaal haalbare – de zogeheten best denkbare fruitteeltpraktijk is – en daarnaar handelt. Volgens LTO en de NFO heeft niemand belang bij het ontwikkelen van beleid dat ‘nergens ter wereld’ blijkt te werken. Of zoals in het puntenplan van LTO staat verwoord: wensdenken is de dood in de pot voor een constructieve samenwerking tussen overheid en sectoren. Het uitgangspunt moet zijn dat overheid en wij als sector sámen aan de slag gaan om verder te verduurzamen. We hopen dat de aanstaande Tweede Kamerverkiezingen een belangrijke stap kunnen betekenen in die richting.”

Lees hier het complete artikel uit Fruitteelt.

Dit bericht is geplaatst op donderdag 16 november 2023 - 16:34