Het hebben van een familiebedrijf heeft héél veel voordelen, zo zijn familiebedrijven meer gericht op de lange termijn, worden beslissingen sneller genomen en wordt met passie gewerkt op basis van een sterke familiecultuur.

Maar er is ook een keerzijde van de medaille. Die familiecultuur kan er soms ook voor zorgen dat bepaalde zaken juist in stand worden gehouden of er simpelweg geen tijd wordt genomen om belangrijke zaken met elkaar te bespreken.

Dan helpt het om onder begeleiding van een onafhankelijk iemand met elkaar in gesprek te gaan aan de keukentafel. Iemand die geen belang heeft, bekend is met de fruitteelt en ruime ervaring heeft in het begeleiden van (familie) gesprekken.

Juist daarom bieden we alle NFO-leden de mogelijkheid om thuis een gesprek aan de keukentafel te voeren samen je partner, je kind(eren) en/of andere betrokkenen onder begeleiding van één van de trainers van het TOP programma.

Deze begeleiding wordt volledig gesubsidieerd waardoor je samen in gesprek kunt gaan over thema’s als:

  • Welke belangrijke keuzes moeten (op termijn) gemaakt worden?
  • Wat is ervoor nodig om deze keuzes ook te kunnen maken?
  • Hoe maken we het fruitteeltbedrijf minder afhankelijk van ons?
  • Hoe zorgen we dat het bedrijf nu, maar ook in de toekomst (financieel) gezond blijft?
  • Hoe kijken we naar de toekomst van het bedrijf?
  • Wie kan het bedrijf mogelijk (op termijn) overnemen en wat is daarvoor nodig?

Meld je nu aan en na je inschrijving neemt één van de trainers contact met je op om binnenkort bij jullie thuis af te spreken om samen in gesprek te gaan.

Neem voor meer informatie contact op met Jeannet Mulder van de NFO, jmulder@nfofruit.nl.

Dit bericht is geplaatst op dinsdag 18 april 2023 - 16:54