Vanaf 1 september 2023 kunt u als ondernemer weer gebruikmaken van de vouchers van de Subsidiemodule Agrarische Bedrijfsadvisering en Educatie (SABE). Deze vouchers, die zijn bedoeld om duurzaamheid in de agrarische sector te stimuleren, bieden de mogelijkheid om cursussen te volgen rondom het thema duurzaamheid.

Duurzaamheid is een thema waar we als sector niet meer omheen kunnen. De consument verwacht dat bedrijven nadenken over het thema duurzaamheid en hier open en eerlijk over communiceren. De SABE-vouchers zijn bedoeld om agrarische ondernemer te stimuleren om stappen voorwaarts te zetten op het gebied van duurzaamheid. Deze vouchers bieden de mogelijkheid om trainingen en cursussen te volgen rondom thema’s als:

  1. Duurzame landbouwtechnieken

Leer hoe u de bodemkwaliteit kunt verbeteren, waterbeheer kunt optimaliseren en natuurlijke hulpbronnen op een verantwoorde manier kunt benutten.

  1. Biodiversiteit en natuurbehoud

Ontdek hoe u uw bedrijf kunt integreren met de lokale ecosystemen en bijdragen aan het behoud van de biodiversiteit.

  1. Klimaatbestendigheid

Leer hoe u uw bedrijf kunt aanpassen aan de uitdagingen van klimaatverandering, zoals extremere weersomstandigheden en seizoensverschuivingen.

  1. Circulaire economie

Ontdek hoe u afval kunt minimaliseren en recyclen en hoe u duurzame productiemethoden kunt implementeren.

  1. Sociale duurzaamheid

Verdiep u in ethische arbeidsomstandigheden en zorg voor maatschappelijke betrokkenheid binnen uw bedrijf.

Aanvragen SABE-voucher

SABE-vouchers kunnen vanaf 1 september worden aangevraagd via de RVO-site. Ondernemers hebben recht op een dergelijke voucher wanneer ze staan ingeschreven bij de Kamer van Koophandel met SBI-code 011, 012, 013, 014, 015 of 016. Aanvullende voorwaarden vindt u vanaf 1 september op de site van RVO.

Dit bericht is geplaatst op donderdag 31 augustus 2023 - 16:27