Het verminderen van emissies van gewasbeschermingsmiddelen is cruciaal. Welke stappen kun je op jouw bedrijf zetten om deze emissies te verminderen zonder in te boeten op de effectiviteit van de gewasbescherming? Kunnen driftreductie en effectieve gewasbescherming hand in hand gaan? Dit alles komt aan bod in het webinar ‘Emissiereductie in de praktijk, wat kun jij doen?’. Dit vindt plaats op woensdag 10 januari aanstaande, onder de vlag van het praktijkprogramma ‘Weerbaarheid in de praktijk’.

De drang naar steeds hogere driftreductie, maakt dat veel ondernemers door de bomen het bos niet meer zien. Waar moet je als teler precies op letten? We nodigen je graag uit voor een webinar over driftreducerende spuittechnieken in relatie tot effectiviteit van gewasbescherming in open teelten.

Samen met experts nemen we je woensdag 10 januari mee in de belangrijkste quick wins en de broodje aap-verhalen. We verkennen de verschillende emissieroutes voor gewasbeschermingsmiddelen en richten ons op essentiële maatregelen. In het webinar worden diverse spuittechnieken, spuitboomhoogtes, druppelgroottes, doppenkeuzes en de impact van zijwaarts of neerwaarts spuiten behandeld. Ook duiken we in de ideale bladbedekkingsgraad en hoe die te bereiken. We zullen aannames kritisch bekijken, zoals: ‘hoe fijner de druppel, hoe beter de effectiviteit’ en concrete praktijkvoorbeelden van de nieuwste technieken presenteren. Uiteraard komen daarbij zowel voor- als nadelen aan bod. Daarnaast bieden we waardevolle do’s en dont’s. Dit alles binnen het kader van Integrated Crop Management (ICM).

Het webinar wordt geleid door Peter Knippels van LTO, bijgestaan door de expertise van:

  • Ard van der Spek, teelt en ervaringsdeskundige vanuit akkerbouw.
  • Frans Rijk, teelt en ervaringsdeskundige vanuit vruchtboom en fruitteelt.
  • Jaco Kole, deskundige vanuit de techniek (Fedecom)
  • Yvonne Gooijer, deskundige vanuit landbouw (CLM)

Wanneer: 10 januari 2024 van 19.30-20.30 uur.

Aanmelden: Klik hier om je aan te melden. Voor aanvang ontvang je een e-mail met een inloglink om deel te nemen. Na afloop van het webinar ontvangen alle inschrijvers een link om het webinar terug te kijken. Deelname is kosteloos.

Het praktijkprogramma ‘Weerbaarheid in de praktijk’ wil boeren adviseren en stimuleren om emissie van gewasbeschermingsmiddelen te verminderen op erf en perceel, maar ook emissie naar de omgeving en omwonenden.

Dit bericht is geplaatst op dinsdag 2 januari 2024 - 16:30