Een groep van veertig jonge fruitprofessionals – de Young Fruit Pro’s –  maakte vorige week een studiereis naar Kent in Engeland. Fruit, data en technologie stonden centraal tijdens de vierdaagse reis.

Tijdens de trip werden zes fruitbedrijven bezocht in de omgeving van Maidstone en Canterburry. Daarnaast werd een bezoek gebracht aan Brogdale Farm, home of the National Fruit Collection. Hier werden de Young Fruit Pro’s rondgeleid langs 4.000 verschillende rassen van onder meer appels, (kwee)peren, pruimen en kersen.

Ook een bezoek aan het proefstation in East Malling mocht natuurlijk niet ontbreken. Op East Malling, de oorsprong van de intensieve fruitteelt in de wereld, werden de deelnemers bijgepraat over de geschiedenis van de eerste onderstammenselecties in Hatton’s Garden. Hieruit werd ook de M9 geselecteerd.

Behalve de teelt kwamen ook digitalisering en technologie aan bod. Alle deelnemers keken vol bewondering naar het kersenpakstation én de geautomatiseerde UV-C robot.

Naast het educatieve programma was er voldoende ruimte en gelegenheid om Engeland te ontdekken en voor gezelligheid. Op woensdagavond was er in Canterburry ook nog een treffen met een afvaardiging van de Engelse Next Gen Fruittelers. Samenvattend stond de reis vooral in het teken van kennisdeling, ontmoeting en verbinding!

Over de Young Fruit Pro’s 

De Young Fruit Pro’s is een netwerk van jonge professionals op het gebied van fruit, data en technologie. Voor en door de Next Generation, organiseert het bestuur jaarrond activiteiten met een toekomstgerichte sector als doel. De Young Fruit Pro’s is een initiatief van de Fruit Tech Campus powered by telerscoöperatie FruitMasters.

Foto’s: Fruit Tech Campus

Dit bericht is geplaatst op donderdag 29 juni 2023 - 16:30