De oogst van het Nederlandse zachtfruit is in volle gang! Dat moment willen fruittelers niet zomaar voorbij laten gaan: in het weekend van 15, 16, 22 & 23 juli aanstaande kan iedereen een kijkje nemen op fruitbedrijven in verschillende provincies. Dit jaar nemen maar liefst 15 bedrijven, verspreid over Nederland, deel aan de Fruitigste Kleinfruitdagen. Deze bedrijven zetten het Nederlandse zacht-/steenfruit in de spotlight door activiteiten aan te bieden en natuurlijk de mogelijkheid om fruit te plukken. De ondernemers laten daarnaast zien hoe ze alles in het werk stellen om een gezond, veilig en lekker product af te leveren. De afgelopen jaren zijn de Fruitigste Dagen uitgegroeid tot een uitje voor het hele gezin, van jong tot oud.

De Fruitigste Kleinfruitdagen zijn een initiatief van FRUITVOORUIT.NL, dat zich onder meer richt op het onder de aandacht brengen van de meerwaarde van Nederlands fruit. De NFO is onderdeel van dit initiatief, samen met GroentenFruit Huis, FruitMasters, The Greenery, Vogelaar Vredehof en Oxin Growers.

Meer informatie over De Fruitigste Kleinfruitdagen of de editie van 2022 herbeleven? Bekijk defruitigste.nl/fruitigste-kleinfruitdagen/.

Dit bericht is geplaatst op dinsdag 11 juli 2023 - 16:43