Op woensdag 19 april aanstaande vindt de aftrap plaats van het Interreg-project PlantGoed. Dit project – waarin kennisinstellingen, proefcentra en bedrijven samenwerken – richt zich op het ontwikkelen van innovatie oplossingen voor en het behoud van de toppositie van de aardbeien- en frambozensector in de grensregio Vlaanderen-Nederland.  Er zal onder meer worden gewerkt aan nieuwe opkweekmethoden van plantmateriaal voor frambozen en aardbeien, binnen teeltconcepten van de toekomst. Bij het project zijn zowel Nederlandse als Belgische partijen betrokken, waaronder Delphy ISFC, NFO-lid Van der Avoird Trayplant, Aris BV Vision Systems Innagro vzw en Proefcentrum Hoogstraten.

De aardbeien- en frambozensector in de grensregio Vlaanderen-Nederland is van groot economisch belang. Zo bedraagt de jaarlijkse omzet van plantgoed naar schatting 275 miljoen euro. Bovendien geldt de regio als wereldwijde kennisleider op het gebied van plantenopkweek. De sector staat echter voor groteuitdagingen, waaronder tekorten aan arbeidskrachten en de noodzaak tot innovatie en verduurzaming.

De startbijeenkomst van het project vindt plaats bij Inagro in het Belgische Rumbeke-Beitem. Hier zullen de projectdoelstelling en -ambities worden toegelicht. Ook zijn er diverse presentaties. Zo zal Robin Stolk van Van der Avoird Trayplant ingaan op een nieuwe opkweekmethode voor hangende stekken.

Meer informatie vindt u hier. Op deze website kunt u zich ook aanmelden voor de bijeenkomst. Deelname is kosteloos. Bezoek daarnaast de website van het project: https://interregvlaned.eu/plantgoed/over-ons

Dit bericht is geplaatst op donderdag 4 april 2024 - 16:15