Het verduurzamen van de fruitteelt kost geld. Via de Milieu-investeringsaftrek (MIA) en Willekeurige afschrijving milieu-investeringen (Vamil) maakt de overheid het investeren in innovatieve en milieuvriendelijke bedrijfsmiddelen aantrekkelijk.
Met de MIA profiteren bedrijven van een investeringsaftrek die kan oplopen tot 45% van het investeringsbedrag. Die aftrek komt bovenop de gebruikelijke investeringsaftrek. Met de Vamil kan tot 75% van de investeringskosten op een willekeurig moment worden afgeschreven. Het belastingvoordeel kan met de MIA\Vamil netto oplopen tot ruim 14% van het investeringsbedrag.

 Milieulijst 2024
De Milieulijst 2024 heeft flink wat veranderingen ondergaan ten opzichte van de versie 2023. Wil je gebruikmaken van de Milieu-investeringsaftrek (MIA) of de Willekeurige afschrijving milieu-investeringen (Vamil), verdiep je dan goed in de lijst.

In Fruitteelt 7/27 maart is een artikel opgenomen over de Milieulijst en de investeringen die voor de fruitsector interessant zijn. Klik hier om het artikel te lezen.

Meer informatie over:

 

Dit bericht is geplaatst op dinsdag 26 maart 2024 - 16:16