In Noord-Limburg wordt diesel uit onder andere beregeningspompen gestolen. Dit meldt de LLTB, die signalen hiervan binnenkrijgt, op haar website. Ook de politie laat weten dat er dieven actief zijn, in met name Venray en omgeving. Eric Huids, voorzitter van de NFO-kring Limburg, geeft aan dat er – voor zover hij weet – nog geen fruittelers zijn getroffen.

De LLTB meldt op haar website aan dat ondernemers die iets verdachts zien dit kunnen melden via 112. Daarnaast blijft het van belang dat van alle diefstallen en aangebrachte schades aangifte wordt gedaan bij de politie, benadrukt de organisatie De politie kan namelijk alleen bij aangifte opsporingscapaciteit inzetten.

Toename van diefstal
Sinds het afschaffen van rode diesel in de agrarische sector is het aantal diefstallen van diesel uit dieseltanks, trekkers, vrachtwagens en beregeningsinstallaties volgens de LLTB toegenomen. Voorheen was rode diesel minder interessant om te stelen vanwege de kleur die achterbleef in de tank. Blanke diesel kan echter in ieder voertuig worden ingezet.

Lees hier welke preventieve maatregelen u kunt nemen om de diefstal van diesel te voorkomen.

Dit bericht is geplaatst op donderdag 8 juni 2023 - 16:26