De Dutch Food Week is op 6 oktober van start gegaan met een voedselmarkt in het centrum van Arnhem. Op deze markt waren talloze lokale producenten, ondernemers en organisaties aanwezig. Zij gingen het gesprek aan met het publiek om de verbinding tussen boer en burger te versterken. Zo kreeg demissionair minister van landbouw Piet Adema in de stand van Liemers Trots een appeltje en een routekaart van de Liemers uitgereikt.

Naast de landelijke evenementen doen ook talloze bedrijven en organisaties met eigen activiteiten mee aan de Dutch Food week. Zo zal ZLTO op 12 oktober fruit uitdelen aan studenten op de Onderwijsboulevard in Den Bosch, waar ook de HAS Green Academy is gevestigd. Op de route van het centraal station naar de Onderwijsboulevard behoort zo’n 80 procent van de voedingsproducten die studenten onderweg kunnen kopen niet tot de schijf van vijf. Daar wil ZLTO met deze eenmalige actie tijdens de Dutch Food Week de aandacht op vestigen.

Ook een aantal fruitbedrijven doet mee aan de Dutch Food Week. Zo kunnen bij fruitbedrijf Bouman in Wijk en Aalburg klanten op ‘Appels en perenavontuur in De Appelschuur’. Klanten kunnen kijken hoe de sortering werkt en voor jonge fruittelers is er een sorteerspel.

Doel van de Dutch Food Week is de mensen een stukje bewuster maken van hun voedsel en waar dit vandaan komt.
De Dutch Food Week duurt nog tot 14 oktober. Kijk op dutchfoodweek.nl voor meer informatie.

 

Dit bericht is geplaatst op dinsdag 10 oktober 2023 - 17:52