Een dag meelopen met de directeur van één van Nederlands meest vooraanstaande producenten of leveranciers in de Food en Flower-industrie. Dat is waar het om draait bij ‘Directeur voor 1 Dag’ van HortiHeroes. Fruit Tech Campus coördineert de actie voor de fruitsector. Organisaties en bedrijven in de fruitteelt kunnen zich vanaf nu aanmelden voor de campagne.

Tijdens ‘Directeur voor 1 Dag’ krijgen 25 hbo/wo-studenten in de week van 13 tot en met 17 november aanstaande de kans om voor één dag de rol van een inspirerende directeur over te nemen. Naast het letterlijk meedraaien, gaat de student ook aan de slag met een uitdagende adviesopdracht voor de organisatie waarvoor hij of zij geselecteerd is. Fruit Tech Campus zal de organisatie binnen de regio Gelderland en in de sector fruit op zich nemen.

“Ook in onze regio is blijvende aandacht voor het aantrekken van talent belangrijk. ‘Directeur voor 1 Dag’ is een mooie aanvulling op ons aanbod. En op deze manier kunnen wij ook landelijk samenwerken met organisaties die zich ook inzetten voor de Food & Flower-industrie”, aldus Lisanne van Haarlem, projectmanager Innocatie bij de Fruit Tech Campus.

Eerste directeur namens fruitsector

De eerste aangemelde directeur namens de fruitsector én regio Gelderland is Hans Quint van mechanisatiebedrijf Abemec. Maar ook andere directeuren van een fruitteeltbedrijf of -organisatie kunnen hun stoel voor een dag afstaan aan een student. De directeur kan zelf een dag in de week van 13-17 november kiezen waarop hij/zij de student kan ontvangen. Wil je meer weten of meteen aanmelden? Stuur dan een mail naar  vanlavieren@fruittechcampus.nl. Meer informatie is te vinden op hortiheroes.com.

Initiatiefnemers

‘Directeur voor 1 dag’ is een initiatief van HortiHeroes en wordt georganiseerd in samenwerking met Glastuinbouw Nederland, GroentenFruit Huis, Seed Valley, Greenport Duin- en bollenstreek en Greenport Aalsmeer.

De campagne komt voort uit het feit dat het aantrekken van talent in de Food & Flower industrie nog steeds een uitdaging is en blijvende aandacht vraagt. Het bedrijfsleven zit immers te springen om goede mensen. ‘Directeur voor 1 Dag’ moet bijdragen aan het verder versterken van het imago van de sector.

Foto: Abemec is het eerste bedrijf dat meedoet namens de fruitsector.

Dit bericht is geplaatst op donderdag 10 augustus 2023 - 16:38