De afgelopen weken zijn er veel storingen geweest bij het Eloket voor de rapportageplicht Energiebesparing van RVO. Voor bedrijven was het daardoor lastig het online rapportageformulier voor 1 december in te vullen. RVO heeft nu met de omgevingsdiensten – die hierop toezicht houden – afgesproken dat zij de bedrijven die nog niks hebben gemeld niet aanschrijven tot 1 januari 2024. Het advies is om wel zo snel mogelijk te rapporteren. In de kerstperiode is RVO beperkt bereikbaar voor eventuele vragen.

RVO geeft aan dat de afgelopen weken veel wijzigingen zijn doorgevoerd in het Eloket, waardoor het sneller werkt en minder langdradig is. Het systeem was tijdens wijzigingen extra langzaam en een paar dagen niet bereikbaar.

De energiebesparingsplicht is verplicht voor bedrijven met een jaarlijks energieverbruik per locatie vanaf 50.000 kWh elektriciteit (25.000 m3 aardgas). De bedrijven zijn verplicht energiebesparende maatregelen te nemen en deze eens in de vier jaar te rapporteren bij RVO. Bedrijven moesten dit doen voor 1 december 2023.

Dit bericht is geplaatst op dinsdag 5 december 2023 - 15:50