Basisscholen, speciaal (basis)onderwijsscholen en speciaal (voortgezet) onderwijsscholen kunnen zich van 4 tot en met 15 september aanstaande inschrijven voor het EU-Schoolfruitprogramma 2023-2024. Zij komen dan in aanmerking voor gratis groente- en fruitleveringen gedurende twintig weken. Iedere week krijgen zij drie porties groenten en fruit voor alle leerlingen. De groente- en fruitleveringen vinden plaats tussen 13 november 2023 en 19 april 2024. Scholen die vorig jaar werden uitgeloot, krijgen nu voorrang wanneer een loting noodzakelijk is.

Nederland neemt in het schooljaar 2023-2024 voor het zestiende jaar deel aan de Europese schoolfruitregeling. De regeling heeft als doel om de consumptie van groente en fruit bij schoolkinderen te stimuleren en hen gezonde eetgewoonten aan te leren.

EU-Schoolfruit wordt gefinancierd door de Europese Unie. Voor schooljaar 2023-2024 is circa 5,7 euro miljoen beschikbaar voor de Regeling schoolfruit en -groente.

Maximaal acht groente- en fruitleverancier krijgen een erkenning voor levering in het schooljaar 2023/2024. Deze leveranciers moeten aan diverse voorwaarden voldoen. Zo moeten zij landelijk kunnen leveren en in staat zijn om minimaal 300 scholen te beleveren.

De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) en Wageningen University & Research (WUR) voeren de schoolfruitregeling in Nederland uit in opdracht van het ministerie Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit. RVO controleert of de uitvoering goed verloopt en wijst leveranciers toe aan de scholen. WUR verzorgt als steunpunt de communicatie, registratie en educatie tijdens het programma. De leveranciers verzorgen de inkoop en het transport van de fruit- en groenteleveringen.

Kijk voor meer info, ook over hoe u zich kunt aanmelden als leverancier, op www.euschoolfruit.nl

Dit bericht is geplaatst op donderdag 24 augustus 2023 - 16:20