Sinds gisteren, 8 november, tot en met 20 december aanstaande kunnen innovatieve ondernemers in de tuinbouw zich aanmelden voor de Tuinbouw Ondernemersprijs 2024. Naast de ondernemersprijs wordt ook een themaprijs ‘Circulair Ondernemen’ uitgereikt. Dit jaar won NFO-lid Van der Avoird Trayplant de prestigieuze prijs.

De Tuinbouw Ondernemersprijs zoekt ondernemers die durf, daadkracht en duurzaamheid tonen. Bedrijven die met creatieve oplossingen, doorzettingsvermogen en bereidheid tot open overleg het kennisniveau sectorbreed laten groeien. De ideale kandidaten voor de Tuinbouw Ondernemersprijs investeren in nieuwe technieken die de sector naar een hoger plan tillen, met veel aandacht voor een stevig fundament voor een duurzame toekomst. In 2024 wordt de prijs voor de 37e keer uitgereikt.

Themaprijs ‘Circulair ondernemen’

Er zal ook een themaprijs ‘Circulair ondernemen’ worden uitgereikt Circulariteit is een steeds belangrijker thema voor de ondernemer van de toekomst. Circulaire oplossingen kunnen in de hele bedrijfsvoering ingezet worden, zoals in het watergebruik, energiegebruik, warmte, maar ook in het gebruik van verpakking en andere hulpmiddelen die nodig zijn om onze mooie producten bij de klant en consument te krijgen. In de tuinbouw zijn er al vele initiatieven die gericht zijn om de duurzaamheid van onze sector te vergroten en de kringloop te sluiten. Startups, scale-ups en gevestigde ondernemers met circulaire vernieuwingen en innovaties, zijn van harte uitgenodigd om zich aan te melden voor de themaprijs. De wordt dit jaar samen met Greenport Aalsmeer georganiseerd, die zich inzet voor circulaire tuinbouw, en hier een eigen programma voor heeft opgezet.

Inschrijven van 8 november tot en met 20 december 2023

Voor zowel de Ondernemersprijs als de Themaprijs geldt dat kandidaten uit heel Nederland zich tussen 8 november en 20 december kunnen aanmelden via de website. Ook derden kunnen bedrijven voordragen.

Op dinsdag 16 januari 2024 worden de genomineerden bekendgemaakt. De uitreiking van de Tuinbouw Ondernemersprijs vindt plaats op 6 maart volgend jaar.

Meer informatie vindt u op tuinbouwondernemersprijs.nl.

Dragende organisaties

De Tuinbouw Ondernemersprijs wordt al sinds de oprichting in 1986 gedragen door de partners: Royal FloraHolland, Rabobank, Flynth adviseurs en accountants, Interpolis | Innovatiefonds HagelUnie en het Ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit. Dit keer wordt dus ook Greenport Aalsmeer toegevoegd aan dit rijtje.

Foto: Van der Avoird Trayplant won de Tuinbouw Ondernemersprijs 2023

Dit bericht is geplaatst op donderdag 9 november 2023 - 16:34