Bessenteler Berry Briljant en brouwerij De Klep introduceren op 1 april een nieuw biertje: De Blauwe Schien. Het is een bier gemaakt van Limburgse blauwe bessen. Het idee om een lokaal fruitbier op basis van blauwe bessen te ontwikkelen ontstond tijdens de Streekweken Venlo, waar door verschillende horecazaken invulling werd gegeven aan de gedachte ‘Limburg (s)maakt je beter’. Tijdens de Streekweken kwam Jan Fleurkens, mede-eigenaar van Brouwerij de Klep in Venlo, in contact met blauwe bessenteler Fred Douven, bestuurder van Berry Briljant en eigenaar van ABB Growers in Horst. Gezamenlijk is er gewerkt aan het ontwikkelen van het streekeigen blauwe bessenbier. Na verschillende sessies waarin de brouwers van De Klep en Frank van Mill, specialist op het gebied van concentraten van onder andere blauwe bessen, samen kwamen, werd het geheim van de brouwer gesmeed.
Het bier heeft een fruitige, lichtzure smaak die perfect past bij de lente en de zomer. “De blauwe bes is een gezonde, lekkere en makkelijke fruitsoort en dat moest ook terugkomen in het bier,”, zo vertelt teler Fred Douven, “daarom hebben we bewust gekozen voor een lichter bier zonder poespas”. Het bier heeft een alcoholpercentage van slechts 4,6% en een diepblauwe kleur.

De officiële lancering van ‘De Blauwe Schien’ vindt plaats op 1 april tijdens de opening van de Fruity Survival Run op Aardbeienland in Horst. De Fruity Survival Run heeft de ambitie om een gezonde leefstijl bij kinderen te ontwikkelen door de kracht van plezier in sport en gezond eten. De ouders kunnen na een kop koffie met een stuk aardbeienvlaai genieten van een verse ‘Blauwe Schien’. ‘De Blauwe Schien’ wordt vanaf deze datum ook verkocht bij Beej Benders in Venlo en geschonken in Het Roadhuis in Blerick, Van Der Valk Hotel Venlo en Foodhall Mout in Venlo.

Dit bericht is geplaatst op dinsdag 28 maart 2023 - 15:51