De Nederlandse Fruittelers Organisatie (NFO) heeft met trots het eervolle predicaat Koninklijk ontvangen, als erkenning voor haar lange toewijding aan en betrokkenheid bij de Nederlandse fruitteelt gedurende 125 jaar. Siep Koning, directeur van de NFO nam tijdens de Fruitteelt Vakbeurs de oorkonde in ontvangst uit handen van Michel Bezuijen, burgemeester van de gemeente Zoetermeer.

Het predicaat ‘Koninklijk’, toegekend door Zijne Majesteit Koning Willem-Alexander.

Ron Mulders, voorzitter van de NFO: “Het is een voorrecht om het predicaat Koninklijk te mogen voeren. Ik zie het predicaat als blijk van waardering voor de inzet van alle Nederlandse fruittelers, honderden betrokken bestuurders en tientallen gedreven medewerkers gedurende de afgelopen 125 jaar. Het resultaat mag er zijn: onze sector levert niet alleen geweldige, gezonde producten, maar draagt ook bij aan een aantrekkelijk en leefbaar platteland.”

Siep Koning, directeur van de NFO: ““Het predicaat zegt veel over de thema’s waar we door de jaren heen samen zeer betrokken aan gewerkt hebben, zoals plantgezondheid, water en arbeid. Samen hebben we gebouwd aan de positie die we nu hebben, als maatschappelijke en economisch betrokken sector die haar verantwoordelijkheid neemt.”

“De toekenning van het Koninklijke predicaat is een bijzondere eer voor de NFO en haar leden. Het is een erkenning van onze voortdurende inspanningen om de belangen van de fruitteeltsector te vertegenwoordigen.”

De NFO blijft zich inzetten voor haar missie om de belangen van de leden te behartigen en een duurzame ontwikkeling van de fruitteeltsector te bevorderen. Deze erkenning moedigt de organisatie aan om haar inspanningen voort te zetten en te blijven werken aan permanente professionalisering en een florerende toekomst voor de Nederlandse fruittelers.

 

Dit bericht is geplaatst op woensdag 24 januari 2024 - 15:46