Het Operationeel Plan (OP) SIG&F* 2024 van The Greenery, is afgelopen woensdag officieel goedgekeurd door RVO. Deze goedkeuring volgt op de positieve erkenning als Producerende Organisatie (PO) afgelopen november 2023.

Zowel de erkenning als de goedkeuring zijn noodzakelijk om subsidie aan te kunnen vragen en daadwerkelijk te mógen starten met de uitvoering van de projecten met subsidie vanuit de Sectorale Interventie Groente & Fruit (SIG&F). Dit is de opvolger van de GMO-regeling.

“Dit goede nieuws betekent dat The Greenery en haar telers al aan het begin van 2024 collectief nóg meer kunnen gaan inzetten op innovatieve, datagedreven en duurzame teelt van groente en fruit en de vermarkting van haar producten. Dit versterkt de positie van The Greenery en haar telers in een sterk dynamische en concurrentiegevoelige AGF-markt. En draagt bij aan het op duurzame wijze leveren van groente en fruit”, zo schrijft The Greenery op haar website.

Vorig jaar werden ook Veiling Zaltbommel en Koninklijke Fruitmasters erkend als producentenorganisatie voor SIG&F. Ook Oxin Growers heeft een erkenning.

Dit bericht is geplaatst op donderdag 25 januari 2024 - 16:25