De Fruit Tech Campus en de HDG Survey Group gaan samen werken aan een (internationaal) programma kwaliteitsmanagement. Daartoe tekenden beide partijen een overeenkomst op de Fruit Logistica in Berlijn. De samenwerking sluit aan bij de kernactiviteit van de Fruit Tech Campus; het ontwikkelen van toegepaste opleidingen en cursussen voor de fruitketen.

Kwaliteit is een steeds belangrijker element van de keten, zo meldt de Fruit Tech Campus in een persbericht. De taken en verantwoordelijkheden van teelt en handel nemen wat dit betreft ook toe, daarnaast is steeds meer kennis vereist. Niet alleen de fysieke kwaliteit van het product maar ook die van het label en het proces van kwaliteitsmanagement is een kernactiviteit voor de keten geworden.

Kwaliteitsmanagement Academy
Vanuit deze achtergrond ontwikkelde de Fruit Tech Campus samen HDG Survey Group de ‘Kwaliteitsmanagement Academy’ . Dit is een onderdeel van het Sector Education Center op de Fruit Tech Campus. Naast de huidige basisopleiding start de Fruit Tech Campus met de volgende opleidingen:

• Fruit Kwaliteitsmanagement – Transport (Vervoer/transport)
• Fruit Kwaliteitsmanagement – Basic (taal: Engels)
• Fruit Kwaliteitsmanagement – Citrus

De cursussen worden verzorgd door HDG Academy, onderdeel van de HDG Survey Group. Dit programma zal gaandeweg verder worden uitgebouwd, in samenspraak met de markt en andere partners van de Fruit Tech Campus.

Harrij Schmeitz, directeur Fruit Tech Campus: “Uniek aan de samenwerking is dat we meteen ook een deel van de opleidingen gaan vormgeven in het Engels. Steeds vaker spelen internationale werknemers een rol in kwaliteitsmanagement, bijvoorbeeld in de pakstations. Hiermee gaan we ook verder met de ontwikkeling van ons opleidingsprogramma voor de internationale werknemer.”

Digitalisering Kwaliteitsmanagement
Naast de samenwerking in het opleidingsprogramma gaan de partijen verkennen op welke wijze de digitale tools voor kwaliteitsmanagement van HDG Survey Group passen in de verdere ontwikkeling van het FruitBridge Programma van de Fruit Tech Campus. Hierbij wordt een digital twin van de fruitketen opgezet voor demonstratie, educatie en innovatie op de Fruit Tech Campus in Geldermalsen.

Foto: Harrij Schmeitz (Fruit Tech Campus) en Leander van Bellen (HDG Survey Group) tekenen op de Fruit Logistica in Berlijn de samenwerkingsovereenkomst.

Foto: Fruit Tech Campus

Dit bericht is geplaatst op donderdag 9 februari 2023 - 16:25