De oogst komt er weer aan en daarmee dus ook de jaarlijkse Fruitigste Hardfruitdagen! Deze zullen dit jaar plaatsvinden in de weekenden tussen 31 augustus en 12 oktober. Hardfruittelers ontvangen volgende week de uitnodiging om zich aan te melden voor deelname. Zij kunnen zelf bepalen wanneer ze precies willen meedoen.

Tijdens de Fruitigste Hardfruitdagen openen telers hun deuren voor consumenten. Bezoekers kunnen zelf fruit plukken, deelnemen aan rondleidingen en genieten van verschillende andere activiteiten om kennis te maken met de fruitsector.

De Hardfruitdagen zijn een jaarlijks hoogtepunt voor de fruitsector en worden georganiseerd door FruitVooruit. Het event trekt duizenden bezoekers en krijgt zowel landelijke als lokale media-aandacht. In de periode dat de Harfruitdagen plaatsvinden, staan ook andere events gepland waarbij fruit in de spotlights staat. Zo is het op 15 september Internationale Eet een Appel-dag. Op 12 oktober vindt – in het kader van de Dutch Food Week – de ‘Ontmoet de Boer-dag’ plaats.

Mocht je beeldmateriaal of informatie hebben dat leuk is om te delen ter gelegenheid van de start van de oogst/de voorbereiding daarvan, dan houdt de redactie zich graag aanbevolen. Mail dan naar info@nfofruit.nl.

Dit bericht is geplaatst op donderdag 11 juli 2024 - 16:40