Thesis uit Westmaas wil met terugwerkende kracht per 1 januari 2024 fruitteelt-toeleveranciers R. van Wesemael en AgroBuren overnemen. Ook WPA-Robertus Zeker & Vast zal worden overgenomen van de Wesemael Group, zo is het voornemen. Na goedkeuring door de Autoriteit Consument & Markt (ACM) blijven deze bedrijven als zelfstandige entiteiten met eigen naam onder Thesis functioneren. Onder Thesis vallen nu al de bedrijven Van Iperen, Van Iperen International, Transterminal Dordrecht en Euroliquids.

Zowel Thesis als de drie bedrijven van de Wesemael Group zijn actief in het adviseren en het leveren van producten voor het voeden, versterken en beschermen van gewassen van hun klanten in de agrarische sector. “Qua geografische dekking vullen de bedrijven en de Thesis organisatie elkaar goed aan”, zo is te lezen in een persbericht. Het gaat om vestigingen in Apeldoorn, Biddinghuizen, Dedemsvaart, Hulst, Opheusden, Schagerbrug, Tiel, Warffum, Westerbork en Winschoten.

“Deze overname biedt kansen voor verdere samenwerking tussen de betrokken bedrijven en geeft de medewerkers nieuwe mogelijkheden om zich te ontwikkelen. Investeringen in onderzoek, kennis en technologie in bijvoorbeeld precisielandbouw en fertigatie worden toegankelijk voor de klanten van alle bij de transactie betrokken bedrijven. Datzelfde geldt voor de investeringen in digitalisering en duurzaamheid. Daarnaast kunnen de bedrijven hun logistiek en transport verder optimaliseren. Zowel de klanten van Thesis als de klanten van de Wesemael ‘Agro Science’-bedrijven zijn hiermee verzekerd van een toekomstgerichte partner, die hen met kennis en een uitgebreid assortiment kan begeleiden in een duurzame teelt”, zo meldt het persbericht.

Thesis is gespecialiseerd in de ontwikkeling van innovatieve oplossingen voor de agrarische sector. Doel is om telers te faciliteren in het behalen van een zo hoog mogelijk teeltniveau met hun gewassen.

Dit bericht is geplaatst op donderdag 4 juli 2024 - 16:42