De finalisten voor de Tuinbouw Ondernemersprijs 2023 zijn bekend. Onder hen is ook Van der Avoird Trayplant uit Bavel, producent van onder meer frambozenplanten én NFO-lid.

 Naast Van der Avoird zijn Beyond Chrysant in Hoek van Holland, Griffioen Wassenaar in Boskoop en Porta Nova in Waddinxveen genomineerd. Zij werden afgelopen vrijdag bezocht door Michiel F. van Ginkel, voorzitter van de Stichting Tuinbouw Ondernemersprijs. De genomineerde bedrijven laten volgens de organisatie zien dat uitmuntend ondernemerschap ook tijdens uitdagende tijden kan zorgen voor succes op het gebied van duurzaamheid, innovatie en marktgerichtheid.

Van der Avoird Trayplant durft volgens de jury scherpe keuzes te maken in groei en de consequenties die dit heeft voor de omgeving. “Een onderneming met een sterke visie, wat goed is voor het bedrijf, maar ook voor de sector met aandacht voor maatschappelijke verantwoordelijkheid. De wijze waarop het bedrijf groei ziet, hierin scherpe keuzes durft te maken en hierbij aandacht schenkt aan wat deze groei en keuzes voor consequenties hebben voor de omgeving is zeer lovenswaardig. Van der Avoird is een prachtig bedrijf wat zeer goed op orde is en weet waar het naartoe wil”, aldus de jury.

Van der Avoird Trayplant, dat zowel aardbeien- als frambozenplanten produceert, werd voorgedragen door de Rabobank. Peter van der Avoird noemt de nominatie ‘een erkenning voor zijn bedrijf en zeker voor onze inzet op het gebied van duurzaamheid.’

Naast de genoemde finalisten zijn er drie finalisten voor de themaprijs ‘Nieuwe teelten, nieuwe toepassingen’, namelijk Dutch Wasabi, Theelers in De Lier en Biota Nutri in Roelofarendsveen.

LNV-minister Piet Adema maakt op 29 maart de winnaars bekend op een nog bekend te maken locatie. De Tuinbouw Ondernemersprijs wordt sinds 1986 jaarlijks toegekend door de Stichting Tuinbouw Ondernemersprijs.

Foto: Michiel F. van Ginkel van de Stichting Tuinbouw Ondernemersprijs ging afgelopen vrijdag langs bij Peter van der Avoird.

Fotocredit: Stichting Tuinbouw Ondernemersprijs

Dit bericht is geplaatst op donderdag 19 januari 2023 - 16:35