NFO-lid Van der Avoird Trayplant uit Bavel heeft gisteren de Tuinbouw Ondernemersprijs 2023 gewonnen. Ondernemer Peter van der Avoird kreeg de gerenommeerde prijs uitgereikt door LNV-minister Piet Adema.

Volgens de vakjury is het vermeerderingsbedrijf toonzetter in onderzoek, sterk ondernemerschap en systeeminnovaties voor vermeerdering en productie. ‘Het bedrijf opereert nagenoeg emissievrij, heeft geen CO2-uitstoot en geen afvalwater. Door het toegepaste vierlagensysteem wordt veel grond uitgespaard en die grond wordt benut voor de aanleg van natuurbuffers’, zo is te lezen in het persbericht. 

Peter van der Avoird noemt de prijs ‘een kroon op zijn werk’. “Het was al super dat we genomineerd waren, maar als je dan ook nog wint, is dat helemaal geweldig. Zeker omdat alle vier de genomineerden prachtige bedrijven zijn. Ze hadden de titel in principe allemaal in de wacht kunnen slepen”, geeft hij aan.

Volgens de ondernemer gaf het feit dat Van der Avoird Trayplant op veel facetten goed scoort uiteindelijk de doorslag. “Natuurlijk, we leveren een goed product. Maar we zijn daarnaast ook goed bezig als het gaat om personeel, biodiversiteit, verduurzaming van de energievoorziening, het terugdringen van de inzet van chemie, et cetera. We worden als bedrijf echt in de breedte gewaardeerd; dat is super!”

Van der Avoird werd, sinds de prijsuitreiking gistermiddag, overspoeld door reacties. “Toen we gisteravond in de auto zaten naar huis, had ik alleen al 74 Whatsapp-berichten!”

Het bedrijf, dat frambozen- en aardbeienplanten produceert, werd voorgedragen door de Rabobank. Van der Avoird Trayplant nam het in de finale op tegen vier andere genomineerden: Beyond Chrysant in Hoek van Holland, Griffioen Wassenaar in Boskoop en Porta Nova in Waddinxveen.

De feestelijke prijsuitreiking vond plaats in de fossielvrije kas van Koppert Cress, oud-winnaar van de Tuinbouw Ondernemersprijs. De Tuinbouw Ondernemersprijs wordt sinds 1986 jaarlijks toegekend door de Stichting Tuinbouw Ondernemersprijs.

De NFO feliciteert Van der Avoird Trayplant van harte met deze geweldige prestatie!

Foto: Tuinbouw Ondernemersprijs

Dit bericht is geplaatst op donderdag 30 maart 2023 - 16:40