Van der Linden Fruitteelt Machines heeft een nieuw merk ontwikkeld waaronder het bedrijf maaiers, versnipperaars en hefmasten ontwikkelt en produceert. “We merkten dat veel telers op zoek waren naar een machine met meer mogelijkheden en een robuustere uitvoering, maar niet konden vinden wat ze zochten”, vertelt Richard van der Linden.
Samen met twee leveranciers uit Noord-Italië heeft Van der Linden een nieuwe lijn machines op basis van de wensen uit de praktijk ontwikkeld. Sinds april worden de maaiers, hefmasten en versnipperaars onder het merk STERK op de markt gebracht.

De algemene tendens naar langer gras maakt het maaien vaak niet makkelijker. “Telers laten tegenwoordig het gras toch wat langer. Dat levert vaker problemen op met de V-snaar op de huidige machines”, vertelt Richard van der Linden. De STERK-machines zijn standaard uitgerust met een cardan-aandrijving en daardoor beter inzetbaar onder wat zwaardere omstandigheden.
De maaiers zijn er in verschillende uitvoeringen: gedragen voor of achter de trekker en getrokken. Ook is er de optie voor een hydraulisch in breedte uitschuifbare versie, die in ook maai-spuitcombinatie geleverd kan worden. De kortste uitvoering van de maaier is 1 m lang, wat praktisch is bij het in- en uitdraaien.
Ook de versnipperaars zijn net iets anders dan de gangbare machines. “we werken met twee assen die vanuit het midden worden aangedreven. Daardoor heb je aan de buitenkant geen V-snaarkast maar. De machine heeft twee assen, die rechtstreeks naar beneden gaan. Zo kunnen we de hele breedte van de machine gebruiken voor het versnipperen”, legt Van der Linden uit.
Bij de hefmasten valt vooral de brede doorkijk naar achteren op. De masten kunnen worden voorzien van een kistenklem en net als de maaiers en versnipperaars gemaakt van robuuste masterialen.

Dit bericht is geplaatst op dinsdag 18 april 2023 - 17:04