Dik en Richard van der Linden van het gelijknamige machinebedrijf in Dreumel kijken met een positief gevoel terug op de Kerstshow die ze op 21 en 22 december organiseerden ter gelegenheid van het 20-jarig jubileum van het bedrijf. “Het is allemaal perfect gelopen en er was veel belangstelling. Er was veel te zien van onze eigen machines, maar ook andere bedrijven waren aanwezig met een stand”, vertelt Richard. Het feit dat de catering na de eerste dag al bijna door de ingekochte voorraad voor beide dagen heen was zegt genoeg over dat de bezoekersaantallen boven verwachting waren. Uiteraard kwamen ook de bezoekers van de tweede dag niets tekort.

Van der Linden Fruitteelt Machines is bij het grote publiek bekend geworden met de Lochmann-spuiten, maar voert inmiddels veel meer merken en soorten machines. “Het afgelopen jaar zijn we meer Fendt-smalspoortractoren gaan verkopen en sinds vorig jaar Stocker-machines voor mechanische onkruidbestrijding”, vertelt Richard. Vooral de verkoop van de Stocker-machines heeft een grote vlucht genomen. “Het afgelopen jaar hebben we er al 55 van verkocht. We hadden niet verwacht dat de interesse direct zo groot zou zijn”, aldus Richard.

Ook in dit nieuwe jaar kunnen fruittelers noviteiten op het gebied van onkruidbestrijding verwachten. In samenwerking met GPX Solutions wordt gewerkt aan autonoom schoffelen, wat de teler veel tijd kan besparen. Voor deze toepassing is een schoffelmachine op wielen en in de hefinrichting gemaakt, die daardoor tevens stabieler en makkelijker bedienbaar is.

Naast uitbreidingen in het machinepark zijn de gebouwen van het machinebedrijf het afgelopen jaar ook uitgebreid en aangepast. Er is een nieuwe werkplaats gekomen, waardoor de 5 monteurs allemaal een eigen werkplek hebben. De showroom die voorheen ook werkplaats was is nu volledig showroom geworden en ook het kantoor is vernieuwd. “Zo kunnen we sneller en makkelijker werken en zijn we klaar voor de toekomst”, aldus Richard.

Dit bericht is geplaatst op dinsdag 3 januari 2023 - 17:49