Fruittelers die zich hebben aangemeld voor subsidies uit het Gemeenschappelijk landbouwbeleid (GLB), moeten  vanaf 15 oktober aanstaande een definitieve aanvraag hiervoor indienen via de Gecombineerde opgave. Het indienen van deze definitieve aanvraag is nodig om ook daadwerkelijk geld te ontvangen. De aanvraagtermijn sluit op 30 november 2023.

Het indienen van een definitieve aanvraag is mogelijk voor onder meer de volgende

GLB-subsidies:

 

Voorwaarde is dat u zich eerder heeft aangemeld voor deze subsidies. Dit was mogelijk vanaf 1 maart tot en met 15 juni 2023, via de Gecombineerde opgave. Zoals gezegd krijgt u pas een uitbetaling wanneer u de definitieve aanvraag heeft gedaan.

Het is daarnaast zaak om eventuele wijzigingen in uw bedrijfssituatie of planning vanaf uw aanmelding tot en met 30 november door te geven. Als teler moest u dit voorjaar invullen welke eco-regelingen u zou gaan uitvoeren. Wanneer niet alles is uitgevoerd, kan dat nu nog zonder consequenties worden aangepast. Ook de perceelsregistratie kan nog worden gewijzigd. Meer informatie hierover en over alle andere zaken rondom de definitieve aanvraag van de GLB-subsidies vindt u op deze pagina.

De NFO zette eerder alle ins en outs over het nieuwe GLB, dat op 1 januari 2023 inging, op een rij.

Dit bericht is geplaatst op donderdag 12 oktober 2023 - 16:35