De uitkomst van de Tweede Kamerverkiezingen is bekend. De NFO en LTO feliciteren de winnaars van de verkiezingen: PVV, GroenLinks-PvdA, NSC en BBB.

LTO schrijft op haar website dat er nu een zware verantwoordelijkheid op partijen rust. om tot een spoedige formatie van een kabinet te komen. “Dat is voor veel groepen in de samenleving van groot belang, zeker ook voor boeren en tuinders. Er is grote behoefte aan realistisch en haalbaar beleid. LTO is verheugd dat verschillende partijen die agrariërs, het platteland en onze voedselvoorziening een warm hart toedragen fors in zetelaantal stijgen. We roepen partijen op om die verantwoordelijkheid te nemen en, naar wij hopen, snel een stabiel kabinet te formeren”, aldus de belangenorganisatie.

De NFO sluit zich aan bij de reactie van LTO. Voorafgaand aan de verkiezingen gaf NFO-voorzitter Ron Mulders in een artikel in Fruitteelt aan dat verbinden c.q. samenwerken belangrijker is dan ooit tevoren. “Het uitgangspunt moet zijn dat overheid en wij als sector sámen aan de slag gaan om verder te verduurzamen.”

Dit bericht is geplaatst op donderdag 23 november 2023 - 16:32