Zachtfruitbedrijf Berrybrothers uit Roggel is door Stigas gekozen als agrarisch bedrijf dat het beste werkklimaat voor zijn medewerkers heeft. Het bedrijf is een voorbeeld als het gaat om het duurzaam inzetbaar houden van medewerkers, aldus Stigas. Uit vijf genomineerden is Berrybrothers als winnaar gekozen voor de Stigas Gezond en Vitaal werken prijs 2022/23.

Berrybrothers is genomineerd omdat het bedrijf aantrekkelijk werk voor ieder contracttype en voor elke nationaliteit biedt. Daarnaast heeft het bedrijf een gezamenlijke ontwikkeling binnen een snelgroeiende organisatie gerealiseerd en brengen ze leren organiseren in de praktijk. Er is speciale aandacht voor seizoenswerkers en alle medewerkers zijn onder andere met werksessies actief betrokken bij het vertalen van de bedrijfsvisie naar een aansprekende en praktische uitwerking in het dagelijkse werk.

Het resultaat is dat er veilige werkomstandigheden zijn, betrokkenheid, aandacht en waardering. Ook is het kleinschalig karakter behouden en biedt het bedrijf interessant werk met ontplooiingsmogelijkheden, aldus de jury.

Stigas Gezond en Vitaal prijs
Bedrijven die worden genomineerd voor deze prijs bieden een veilige en gezonde werkplek en blijven daarin investeren. Deze bedrijven zien hun mensen echt staan, luisteren naar ze en overleggen met ze. Ze bieden ruimte voor eigen inbreng en afwisseling. Ze investeren in je, ook als je uitzendkracht bent, ook als je niet meteen je draai vindt en ook als het even wat minder gaat. Ze hebben oog voor verschillen. Ze zien die niet als probleem, maar maken er juist gebruik van.

Dit bericht is geplaatst op dinsdag 21 maart 2023 - 16:27