Nieuwe mensen aantrekken in de agrarische sector is één ding, ze vasthouden is een tweede. Agrarische werkgevers steken veel tijd, geld en energie in het werven van werknemers. Uit onderzoek blijkt dat het vervangen van één werknemer gemiddeld een bruto jaarsalaris kost. Het is dus zinvoller om te investeren in het behouden van je personeel. Werkgeverslijn land- en tuinbouw helpt werkgevers om hiermee praktisch aan de slag te gaan via:

  • E-learning ‘Sluit de achterdeur’
  • fysieke masterclass ‘Het goede gesprek aangaan’
  • downloads: modelformulieren voor het voeren van ontwikkelgesprekken en exitgesprekken.

Kijk op werkgeverslijn.nl om je aan te melden voor de E-learning of Masterclass en de downloads.

E-learning
Met de e-learning ‘Sluit de achterdeur’ krijg jij handvatten om te zorgen dat werknemers graag bij jou blijven werken. In drie modules komen verschillende onderwerpen aan bod die te maken hebben met het boeien en binden van personeel:

  • Nut en noodzaak van boeien en binden
  • Boeien en binden: hoe doe je dat?
  • In gesprek zijn met je werknemers

Met een tijdsinvestering van 1,5 uur ben je goed geïnformeerd om aan de slag te gaan. De modules kunnen afzonderlijk van elkaar doorlopen worden, op een moment dat het jou past.

De e-learning is gratis en beschikbaar voor de sectoren Open Teelten, (Productiegerichte) Dierhouderij en Paddenstoelen. Zodra je start met de e-learning, heb je één maand de tijd om de e-learning af te ronden. Hierna wordt je account gedeactiveerd.

Masterclass – Het goede gesprek aangaan
Je herkent de volgende situaties vast als werkgever: Je moet een lastig gesprek voeren met je werknemer. Hoe breng je dat? Wat is een handige timing? Een afspraak maken voor over een paar weken of juist direct? En hoe voer je dat gesprek? Of je gaat een functionerings- of voortgangsgesprek voeren en daar kun je wel wat handvatten voor gebruiken. En wat te doen als je een gesprek met een van je werknemers voert maar ‘er komt weinig uit’? Hoe ga je dan te werk?

In onze masterclass gaan we in op deze en andere dilemma’s. Een echte ‘klas’ met fysieke aanwezigheid en veel kennisuitwisseling met andere deelnemers. Deze training van een dagdeel kenmerkt zich door veel onderlinge interactie en heel veel oefenen zodat je het voeren van een goed gesprek echt in de vingers krijgt.
Na afloop van de masterclass heb je handvatten om een goed gesprek met je werknemer te voeren, ook in lastige situaties!

Praktische informatie
De masterclass is te volgen op de volgende data en locaties:
Donderdag 02-02-2023 van 10:00 – 13:00 in Roermond
Donderdag 16-02-2023 van 10:00 – 13:00 in Den Bosch
Maandag 20-02-2023 van 10:00 – 13:00 in Zwolle

Inloop vanaf 9.30 uur en iedere masterclass sluiten we af met een gezamenlijke lunch om 13 uur. Uiteraard is er dan ook gelegenheid om verder in gesprek te gaan met elkaar en ervaringen uit te wisselen.

De masterclass is gratis en beschikbaar voor de sectoren Open Teelten, (Productiegerichte) Dierhouderij en Paddenstoelen. Je hoeft geen LTO-lid te zijn om deel te nemen.

Geef je snel op, want bij ieder masterclass is er plek voor slechts 12 deelnemers.

 

Kijk op werkgeverslijn.nl om je aan te melden voor de E-learning of Masterclass en de downloads.

Dit bericht is geplaatst op donderdag 12 januari 2023 - 16:27