Van 12 tot en met 16 juni aanstaande vindt de 9e editie van de landelijke Week van de RIE plaats. Ondernemers die in de maand juni bij Stigas een risico-inventarisatie en –evaluatie (RIE) met bedrijfsbezoek aanvragen, maken kans om deze gratis te krijgen. Daarnaast geeft Stigas volop tips en is er een speciale voorlichting ‘Vliegend van start met je RIE’.

72% van de bedrijven met personeel in de agrarische en groene sector heeft een RIE, met het bijbehorende plan van aanpak. Het gaat hierbij met name om de grotere bedrijven. Maar ook voor kleinere bedrijven is een RIE een aanrader, en in veel gevallen zelfs verplicht, schrijft Stigas. Daarom promoot Stigas in de speciale RIE-week de RIE voor álle agrarische bedrijven.

Winst

“Een RIE met een compleet plan van aanpak levert alle bedrijven veel winst op, op het gebied van  veiligheid en gezondheid”, aldus Peter Tamsma, manager preventieadvies bij Stigas. “In de praktijk zien we echter dat kleinere bedrijven niet altijd weten dat zij ook een RIE nodig hebben. Laat staan hoe zij hieraan moeten beginnen. Daarom besteden we daar in de Week van de RIE speciale aandacht aan.”

Tips, online voorlichting en kans op gratis RIE

Dat doet Stigas met praktische tips in nieuwsbrieven en op sociale media. Ook is er een speciale online voorlichting op dinsdag 20 juni. Daarnaast maken ondernemers die in de maand juni een RIE met bedrijfsbezoek aanvragen kans om deze gratis te krijgen. Bij iedere 50e aanmelding verloot Stigas namelijk een RIE met bedrijfsbezoek.

Aanmelding voor online voorlichting gestart

De online voorlichting ‘Vliegend van start met je RIE’ is voor iedereen die wil starten met de RIE, maar er nog geen tijd voor heeft kunnen maken of niet goed weet hoe te beginnen of verder te gaan. Na afloop van de voorlichting weet je als deelnemer hoe je start met je RIE, wat een plan van aanpak is, welke veiligheidsmaatregelen bij je bedrijf passen, hoe je deze inplant en hoe je collega’s hierbij betrekt. De gratis voorlichting vindt plaats op dinsdag 20 juni van 16.00 tot 17.00 uur.

Geïnteresseerden wordt aangeraden zich snel in te schrijven. Het aantal plaatsen is namelijk beperkt. Aanmelden kan hier.

Bron: Werkgeverslijn land- en tuinbouw

Dit bericht is geplaatst op dinsdag 6 juni 2023 - 16:25