NFO-hoofdbestuurslid René Simons hield op 21 juni, tijdens een bijeenkomst over regionale samenwerking arbeidsmigranten in Steenbergen, een presentatie voor beleidsmakers. Niet alleen de minister van Sociale zaken, Karien van Gennip, was aanwezig, maar ook tal van wethouders en provinciebestuurders alsmede de Vereniging van Nederlandse Gemeenten.

René sprak voor een geïnteresseerde groep over goed werkgeverschap in de fruitteelt en eigen dienstverbanden, die aantrekkelijk moeten zijn voor werkgever en werknemer. Hij vroeg daarbij speciale aandacht voor ‘de wig’; het verschil tussen het bedrag dat de werknemer kost en hetgeen hij netto in handen krijgt. Ook vroeg hij aandacht voor de huisvesting van seizoenarbeiders op de bedrijven. René riep gemeenten op tot meer medewerking op het gebied van vergunningverlening.

In navolging op het werkbezoek van minister Van Gennip zal nog een webinar plaatsvinden. Dit wordt door het Interdepartementaal Projectteam Arbeidsmigranten en de Vereniging van Nederlandse Gemeenten georganiseerd op 29 juni aanstaande, van 10.00 tot 11.30 uur. Met gasten in de studio, waaronder de NFO, kijkt men terug naar de highlights uit de presentaties en gaat men verder de diepte in aan de hand van vragen van de deelnemers.

U kunt zich hier aanmelden voor dit webinar.

Dit bericht is geplaatst op donderdag 22 juni 2023 - 16:39