De Tweede Kamer stemde op 22 december in met het wetsvoorstel Toekomst Pensioenen. Dit wetsvoorstel regelt de wettelijke kaders van het nieuwe pensioenstelsel. Het nieuwe stelsel zorgt ervoor dat de pensioenen sneller verhoogd kunnen worden wanneer het economisch goed gaat. Pensioenen kunnen ook omlaag gaan als het economisch erg tegenzit, hoewel meerdere mechanismen zijn ingebouwd om dat te voorkomen.

De Eerste Kamer gaat het aangenomen wetsvoorstel dit jaar behandelen. Volgens planning treedt de wet op 1 juli 2023 in werking. Wanneer de wet van kracht is, krijgen vakbonden, werkgevers en pensioenuitvoerders drieënhalf jaar de tijd (tot 1 januari 2027) om de pensioenregelingen aan te passen aan de nieuwe wetgeving.

In de agrarische sector wordt pensioen opgebouwd bij BPL Pensioen. Zij hebben een themapagina gemaakt met informatie over waarom het stelsel verandert en hoe precies, inclusief enkele duidelijke video’s. De pagina richt zich op werknemers maar is ook interessant voor u als werkgever. Het is in ieder geval verstandig uw werknemers te informeren over deze pagina. Ook op de volgende pagina vindt u veel interessante informatie: https://eenvandaag.avrotros.nl/item/het-nieuwe-pensioenstelsel-uitgelegd-in-8-vragen-en-antwoorden/

BPL heeft een speciaal telefoonnummer geopend voor werkgevers die vragen hebben over het pensioenstelsel. U kunt BPL op werkdagen tussen 8.00 en 17.00 uur bereiken via tel. 050 – 522 40 00.

Dit bericht is geplaatst op donderdag 5 januari 2023 - 16:40