Greenports Nederland en LTO Nederland nodigen je uit voor een werkbezoek op maandag 27 november bij een huisvestingslocatie voor internationale medewerkers bij glastuinbouwbedrijf Drenthe Growers in Erica. Geïnteresseerden die te maken hebben met het thema ‘huisvesting internationale medewerkers’ zijn dan welkom bij deze komkommerkweker. De internationale medewerkers die bij Drenthe Growers werkzaam zijn, wonen en werken op dezelfde locatie. De SNF-gecertificeerde huisvesting is grotendeels gerealiseerd in arbeiderswoningen en enkele units. Daarnaast zijn er extra voorzieningen zoals een gezamenlijke kantine en een sportveld.

Het werkbezoek is het vierde van een reeks van bedrijfsbezoeken in Nederland. Tijdens de werkbezoeken staat de samenwerking tussen de overheid en het bedrijfsleven in de realisatie van huisvestingslocaties centraal. Zo wordt een inkijk gegeven in de diversiteit van huisvestingslocaties en krijgen deelnemers inzicht in de gekozen aanpak en de lessen die geleerd zijn. Er is voldoende ruimte voor het stellen van vragen en voor het uitwisselen van ervaringen.

Programma
Het werkbezoek op maandag 27 november begint om 10.00 uur en duurt tot 12.30 uur. Inge Bergsma-de Vries van Drenthe Growers geeft een presentatie en leidt je rond door de huisvestingslocatie. De gemeente Emmen is aanwezig om vanuit de gemeente het beleid inzake huisvesting arbeidsmigranten toe te lichten. Dagvoorzitter is Sandra Berenpas, programmamanager van Greenport Noord. Ook is er kort een woord voor Dirk Bruins, voorzitter van LTO Noord en voor Nees van Wolfswinkel, voorzitter van de ‘Bestuurlijke tafel huisvesting internationale medewerkers’.

Aanmelden
Je kunt je aanmelden voor dit werkbezoek via dit aanmeldformulier. Wees er op tijd bij, er is ruimte voor ongeveer vijftig deelnemers. Ben je, na aanmelding, alsnog verhinderd, laat het ons dan weten, zodat we iemand anders kunnen benaderen. De doelgroep van het werkbezoek zijn gemeentebestuurders, ambtenaren die huisvesting arbeidsmigranten in hun portefeuille hebben en geïnteresseerde ondernemers. Na aanmelding ontvang je van ons een bevestiging met het programma.

Dit bericht is geplaatst op dinsdag 14 november 2023 - 16:21