Als ondernemer wil je altijd beschikken over voldoende medewerkers met de juiste kennis en vaardigheden. Voor de continuïteit van jouw onderneming is het van belang dat je als ondernemer inzet op een leven lang ontwikkelen. Van jezelf, maar ook van jouw medewerker(s). Op 1 maart 2024 is een nieuw aanvraagtijdvak voor SLIM gestart: de subsidieregeling leren en ontwikkelen in het mkb. Aanvragen van de subsidie kan tot en met 28 maart aanstaande

De SLIM-subsidie helpt je als werkgever bij het creëren van een scholings- en ontwikkelingscultuur in jouw bedrijf. Je kunt hiermee initiatieven opzetten om jouw werknemers te laten ontwikkelen en ervoor te zorgen dat zij hun werk leuk en uitdagend blijven vinden. Denk dan bijvoorbeeld aan het laten maken van een toekomstgericht opleidings- en ontwikkelplan, het aanbieden van een loopbaan- en ontwikkeladvies aan jouw medewerkers of het ontwikkelen van een systeem van ontwikkelgesprekken met medewerkers. Jeannet Mulder, scholingsconsulent fruitteelt (voor contactgegevens zie hieronder), kan je helpen om stappen te zetten op dit vlak.

Meer informatie over waar je je registreert in het Subsidieportaal en over het aanvragen van de subsidie is te vinden op de website van de Rijksoverheid.

Sectorgerichte scholingen en trainingen

Wanneer je als bedrijf (daarnaast) aan de slag wilt met opleidingen en cursussen kun je contact opnemen met de scholingsconsulent fruitteelt, Jeannet Mulder. Zij adviseert je graag over opleidingen, trainingen, opleidingsplannen en subsidiemogelijkheden, zoals de inzet van Colland-subsidie of scholingsvouchers. In de fruitteelt worden ook sectorgerichte scholing en trainingen aangeboden. Een compleet overzicht vind je op www.fruitacademie.nl  Meer informatie is ook te vinden op deze themapagina.

Vragen? neem contact op met Jeannet Mulder via jmulder@nfofruit.nl of tel. 06-10216533.

Bron: Werkgeverslijn land- en tuinbouw

Dit bericht is geplaatst op donderdag 7 maart 2024 - 16:38