Volgende week, van 10 tot en met 14 juni, vindt de Week van de RIE plaats. Veel ondernemers in de agrarisch en groene sector zijn al begonnen met hun risico-inventarisatie en -evaluatie, maar hebben deze nog niet afgerond. Daarom promoot Stigas in deze week het afronden van de RIE.

“Een afgeronde RIE met een compleet plan van aanpak levert bedrijven veel veiligheids- en gezondheidswinst op”, aldus Karlijn van Leeuwen, adviseur en coördinator gezond en veilig werken bij Stigas. “In de praktijk zien we echter dat het afronden soms lastig is. Daarom besteden we daar in de Week van de RIE speciale aandacht aan, met een telefonisch spreekuur, praktische tips in nieuwsbrieven, op sociale media en met een online voorlichting.”

Telefonisch spreekuur

Voor ondernemers in onder meer de open teelten staat een persoonlijke buddy klaar. Je kunt bij hem of haar terecht met al jouw vragen. Ook kan je buddy inloggen in jouw RIE en met je meekijken.

Ondernemers uit de open teelten kunnen terecht bij Marcel van Diepen, via tel. 06-20140798. Hij heeft spreekuur op maandag 10 juni van 9.00 tot 11.00 uur, op woensdag 12 juni van 9.00 tot 11.00 uur en op vrijdag 14 juni van 9.00 tot 11.00 uur.

Gratis online voorlichting

Er vinden volgende week ook online voorlichtingen plaats rond het thema ‘(Verder) aan de slag met je plan van aanpak in de RIE’. Deze richten zich op iedereen die begonnen is met de RIE, maar niet echt verder komt.

Na afloop van de voorlichting weten de deelnemers wat een plan van aanpak is en waarom dit belangrijk is, welke veiligheidsmaatregelen bij hun bedrijf passen, hoe ze deze inplannen en hoe ze collega’s hierbij betrekken. De voorlichting is gratis en duurt ongeveer een uur. Bij elke voorlichting is plaats voor 20 deelnemers.

Ondernemers in de fruitteelt kunnen deelnemen aan de online voorlichting die op donderdag 13 juni plaatsvindt, van 16.00 tot 17.00 uur. Inschrijven kan hier.

Win een diner voor twee bij een afgeronde RIE
Ondernemers die hun RIE volledig hebben afgerond en dit tijdens de week van de RIE doorgeven aan Stigas maken kans op een dinerbon ter waarde van € 150,-.

Klik hier voor meer informatie.

Dit bericht is geplaatst op donderdag 6 juni 2024 - 16:30