KENNISDag 2020-21 komt naar u toe! Schrijf u alvast in voor de Kennisdag webinars

Ieder jaar organiseren NFO en Wageningen-UR de Kennisdag. Dit jaar komt de Kennisdag naar u toe middels een aantal webinars gedurende de wintermaanden. In samenwerking met Proeftuin Randwijk bieden wij u een gevarieerd programma en u kunt zich al inschrijven met als startbijeenkomst de Kennisdag-webinar van 9 december met als thema Vorstwering. Voor inhoudelijke informatie over de webinars zie het programma hieronder.
Via NFO nieuwsbrieven en Fruitteelt houden wij u op de hoogte van de inhoud van de webinars.

Laat ons weten in welke webinars u interesse heeft door deze aan te vinken in het aanmeldformulier.

De aanmelding is vrijblijvend en aan deelname zijn geen kosten verbonden. De dag voordat het webinar plaatsvindt ontvangt u van ons een e-mail met link.

– woensdag 9 december 2020 thema Vorstwering (19:30-20:30).
– dinsdag 15 december 2020 thema Techniek (9:45-15:00).
– februari 2021 thema Kleinfruit & Steenfruit (datum en tijd volgt)
– maart 2021 thema In de praktijk (datum en tijd volgt)

Woensdag 9 december 2020 webinar Vorstwering.

NFO- voorzitter Gerard van den Anker is gastheer en heet u welkom vanaf 19:30-20:30 (inloggen kan vanaf 19:20)
Sprekers zijn:

TITEL INHOUD SPREKER
Zuinig met water bij bescherming tegen nachtvorst. Traditionele beregening bij nachtvorst ook geschikt wanneer er weinig water voor handen is? Ook hard- en kleinfruit komen aan bod. Theo Heesakkers of Kevin Hensen – VGB Watertechniek BV
Flipper tegen nachtvorst- en hitteschade In het Zeeuwse project Meer Fruit met Minder Water wordt onderzoek gedaan naar het gebruik van de Flipper-sprinkler bij bestrijding van nachtvorst- en hitteschade. De eerste ervaringen worden gepresenteerd. Rien van der Maas

Wageningen University&Research

 

Zijn windmolens een goed alternatief voor de bestrijding van nachtvorst? Wat is de theorie achter een windmolen?

Er is afgelopen jaar in Zeeland bij twee soorten windmolens ervaring opgedaan naar de effectiviteit. De resultaten zijn verwerkt en worden besproken in de Webinar.

Willem Kalle – Fruitconsult

Dinsdag 15 december 2020  webinar Techniek.

NFO is penvoerder van Fruit 4.0 en op 15 december 2020 vindt het eindsymposium plaats. Het programma start om 9:45 en loopt door tot 15:00 uur.  Ochtendprogramma: SMART-Machinery en Middagprogramma Software & Datamanagement. Het symposium wordt opengesteld voor NFO-leden en supporters en sponsoren van de proeftuin. Wij bieden u deze ook graag aan als onderdeel van de kennisdag. De organisatie is in handen van de WUR daarom dient u zich hiervoor apart aan te melden.

Februari 2021  webinar Kleinfruit & steenfruit.
Info volgt nog

Maart 2021 sluiten we de digitale kennisdag af met In de praktijk.
Drie sprekers die u interessante praktijkervaring vertellen. Waaronder Wilco van den Berg (GF Huis) die ons bijpraat over consumentengedrag en wat de effecten van het coronavirus hier op zijn.