Het HKC van Proeftuin Randwijk organiseert met medewerking van haar partners, waaronder de NFO, een kennismiddag rondom rode bessen. Tijdens het programma is er een snoeidemonstratie en de mogelijkheid tot spuitlicentieverlenging voor het onderdeel Teelt. Ook verzorgen de diverse adviespartijen die in het houtig kleinfruit actief zijn lezingen.

De snoeidemonstratie vindt plaats op het bedrijf van Gerwin en Jessica van Maanen in Dodewaard. Daar start om 13.00 uur met de snoeidemonstratie onder leiding van Adri van Eck van RibesConsult en Johan Sonneveld van het HKC van Proeftuin Randwijk. Bij Van Maanen staan de rassen Junifer, Jonkheer van Tets, Haronia en Rovada in verschillende leeftijden.
Om 14.00 uur vertrekken we naar Proeftuin Randwijk, waar in de sorteerhal tussen 14.30 en 17.30 uur het programma rondom licentieverlenging Teelt plaatsvindt.

Het programma is als volgt:

  1. Een terugblik op het seizoen en middelenpakket van 2022 en een vooruitblik op 2023 en verder door Heino van Doornspeek van Vlamings (30 min)

Koffiepauze (15 min)

  1. Proeven van het HKC, gericht op het in de praktijk tonen van perspectiefvolle gewasbeschermingstrategieën voor rode bes door Johan Sonneveld van het HKC van Proeftuin Randwijk (30 min)
  2. Het telen van rode bessen onder zonnepanelen door Rini Kusters (15 min)
  3. Het verzamelen van data en gebruik ervan voor een teelt in potten door Maud van Wel van Delphy (30 min)
  4. Een optimale bemesting van rode bessen bij de teelt in potten door Martin van de Water van Hortinova (30 min)
  5. Het HKC van nu en de nabije toekomst door Jan Peeters van Fruitconsult (30 min)

*Het bessenexperiment maakt onderdeel uit van Pilot 6 In het Programma Weerbaarheid in de praktijk. De pilot wordt tevens ondersteund door het Platform FRUITVOORUIT.nl en de NFO.

Aanmelden voor deze bijeenkomst kan via www.kennisbijeenkomsten.nl.