Bij een tragisch bedrijfsongeval is donderdag, 28 februari, bij Van Wijk Fruit in ’t Goy een koelmonteur om het leven gekomen. De 22-jarige Jeroen de Wit, die in dienst was bij IVL uit Wijk bij Duurstede, was via het inspectieluik de cel in gegaan voor een reparatie. Daar werd hij buiten bewustzijn aangetroffen door de eigenaars van Van Wijk Fruit. Reanimatie mocht niet meer baten. Waarom de monteur de cel is ingegaan is niet duidelijk.  Hans van Leeuwen van IVL: “Het blijft een onderschat gevaar en het is diep triest dat dit het leven gekost heeft van een van onze monteurs.”
De inspectie van het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid doet op dit moment nog onderzoek naar het ongeval. Van Leeuwen maandagmiddag: “Het lichaam van Jeroen komt vandaag pas thuis. Er is autopsie uitgevoerd om de exacte doodsoorzaak te achterhalen. Ik verwacht dat hij door verstikking om het leven is gekomen.”
Wat Van Leeuwen fruittelers en branchegenoten vooral wil meegeven is dat het gevaar van een zuurstofloze omgeving niet onderschat mag worden en dat veiligheidsvoorschriften goed in acht moeten worden genomen.
De NFO heeft een aantal jaren geleden een protocol laten opstellen voor het veilig nemen van vruchtmonsters uit cellen en het openen van ULO-cellen. Klik hier voor het protocol.

Dit bericht is geplaatst op dinsdag 5 maart 2019 - 14:47