Het internationale perencongres Interpera vindt dit jaar plaats op 28 en 29 juni in de Spaanse stad Lérida, in de regio Catalonië. Op Interpera komt de internationale perensector samen, om de meest urgente problemen waar de sector vandaag de dag mee kampt – in het bijzonder de klimaatverandering – te bespreken. 

Het programma van het congres bestaat uit diverse presentaties en rondetafelgesprekken. Op 29 juni wordt de Europese oogstprognose voor 2023 bekendgemaakt per belangrijk productieland. Daarnaast zal er een rondetafelgesprek plaatsvinden met experts uit Portugal, België, Nederland, Italië en Frankrijk, om de ontwikkelingen op de perenmarkt te bespreken. VErder zijn er presentaties over de wereldwijde klimaatverandering en de impact hiervan op de perensector. Ook worden deelnemers geïnformeerd over projecten waarmee de sector inspringt op de klimaatverandering.

Het Interpera-programma bevat ook bezoeken aan de Qtee-perenplantage en het hoofdkantoor van Fruites Font. Daarnaast wordt de Elliot-boomgaard van Nufri aangedaan. Op die manier krijgen deelnemers meer informatie over de perenteelt, de innovaties en de verduurzamingsmaatregelen in Catalonië.

Kijk voor het volledige programma en inschrijven op www.interpera.orga.