Met de toetreding van Veiling Zuid-Limburg als sponsor van Proeftuin Randwijk zijn er al 65 bedrijven sponsor van de proeftuin. Daarnaast zijn er bijna 500 supporters die de proeftuin steunen.
Tussen de bloeiende Morgana-bomen overhandigde Ruud Lenssen van de veiling het sponsorbord aan Jan Peters van Proeftuin Randwijk. Ook Morgana (Kizuri) wordt op de proeftuin getest. “Binnenkort zal meer over Morgana bekend worden gemaakt, zoals teelteigenschappen en promotie”, vertellen Gerard Kievit en Ruud Lenssen van Fruitveiling Zuid-Limburg. “Het afgelopen teeltseizoen (2018/’19) zijn grotere percelen Morgana geplant. Deze zullen dit najaar, weliswaar in beperkt volume, de eerste Nederlandse Morgana-appels produceren.”
Samen met drie partners uit Italië, Duitsland en België, verenigd in de MAG, is Fruitveiling Zuid-Limburg licentiehouder van Morgana. Fruitveiling Zuid-Limburg is verantwoordelijk voor de verkoop van Morgana in Nederland.

Wordt ook sponsor of supporter
Wilt u ook gratis toegang hebben tot Proeftuin Randwijk en de maandelijkse nieuwsbrief ontvangen, of draagt u de sector als bedrijf (fabrikant, toeleverancier of dienstverlener) een warm hart toe? Word dan supporter (telers) of sponsor (bedrijven)!
Speciaal voor haar sponsoren en supporters organiseert de proeftuin op woensdag 12 juni een sponsorenbijeenkomst en een supportersbijeenkomst.

Dit bericht is geplaatst op dinsdag 14 mei 2019 - 18:12