De NFO-productgroep Houtig Kleinfruit organiseert op donderdag 10 september een excursie rondom het thema Plantgezondheid. De bijeenkomst start om 18.00 uur met ontvangst met koffie en thee bij Chris Miltenburg,  Middelweg West 24 te Wijk bij Duurstede.
Chris is vrij recent gestart met de opkweek van rode bessenplanten op een andere manier dan tot nu toe gebruikelijk. Hij levert planten die in het eerste jaar al een mooie productie kunnen geven. Zijn methode kan (een gedeelte van) de oplossing zijn voor plantuitval.
Vervolgens staat een bezoek aan het bedrijf van Theo Vernooy, Groenewoudseweg 18 te Cothen gepland. We bekijken daar het zachtfruitbedrijf dat hij onlangs heeft overgenomen. Geert van Gessel van CAF leidt de discussie. Aansluitend geeft Dalphy van Harteveld van WUR een beschouwing over plantgezondheid, en wat zij daar vanuit haar onderzoek over kan vertellen.

Vanwege Corona is aanmelden verplicht, houden we ons aan de 1,5 m afstand en is er een maximum van 30 bezoekers. Aanmelden kan via Shervij@nfofruit.nl.

Dit bericht is geplaatst op donderdag 3 september 2020 - 18:44