Op 19 en 20 november zal de twaalfde editie van het Interpoma congres plaatsvinden. Dit jaar is het mogelijk het congres in Bolzano zelf of in eigen land via een live-stream bij te wonen. De inschrijving voor ‘Interpoma Connects 2020: Digital Days fort the Apple Economy’ is vanaf deze week open.
Centraal op het congres staan de uitdagingen in de dialoog tussen consument en producent en de uitdagingen en moeilijkheden van klimaatverandering op de wereldwijde appelproductie. Op donderdag 19 november spreekt Wilhelm Kremer-Schillings, beter bekend als Bauer Willi, een Duitse boer die zich inzet voor een betere dialoog tussen consument en producent. Hij gaat in op het feit dat consumenten steeds meer garanties en een gezond product eisen, maar tegelijkertijd daarvoor niet meer willen betalen. Vervolgens spreken Christian Josephi van het Duitse communicatiebureau Panama PR, Alfred Strigl van het Oostenrijkse duurzaamheids platform Plenum en Arnold Schuler van de provincie Südtirol over duurzame appelproductie in Südtirol.

Op vrijdag 20 november staan klimaatuitdagingen centraal met als sprekers Massimo Tagliavini en Damiano Zanotelli van de universiteit van Bolzano, Alain Vialaret van het Franse bedrijf Blue Whale en Luciana Tavella van de universiteit van Turijn.

Walter Guerra van proefstation de Laimburg besluit de dag met een lezing over de laatste trends bij onderstammen wereldwijd met inbreng van de Cornell University (VS), Plant&Food Research (Nieuw-Zeeland) en EMR (Verenigd Koninkrijk).

Klik hier voor meer informatie en aanmelden. Bij aanmelding voor 25 september ontvangt u 10 euro korting op een ticket van 79 euro.

Dit bericht is geplaatst op dinsdag 8 september 2020 - 17:37