Op de fruitbedrijven van Gertjan van Doorn in Houten en Cornelis Uijttewaal in ’t Goy hebben de gemeente Houten en NFO/LTO de aftrap gegeven van de campagne Stop Diefstal van Cumela. Door trekkers en dure apparatuur te registreren en te markeren wordt opsporing eenvoudiger. Ook werkt het markeren preventief tegen diefstal en heling, zeggen politie en verzekeraars.

Dat de gemeente Houten zo inzet op diefstalpreventie, is niet zonder reden. Gertjan van Doorn: “In de pluk zijn in deze regio vrij veel pluktrekkertjes gestolen. Bij ons ook één helaas.” De teler gaat nu de machines op het bedrijf, maar ook duur handgereedschap markeren met labels die nu via Cumela beschikbaar zijn. Deze labels – met daarop postcode en telefoonnummer van de eigenaar – worden aangebracht met speciale lijm en zijn niet zonder schade te verwijderen.

Via cumela.nl/stopdiefstal zijn labels en waarschuwingsstickers te bestellen. Voor het registeren adviseert Cumela gebruik te maken van de app Stop Heling van het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (CCV); te downloaden via ccv.nl. Hiermee is het eenvoudig een correcte omschrijving van het apparaat te maken, met serienummer en foto’s.

Dit bericht is geplaatst op maandag 15 februari 2021 - 14:08