De Belgische Mededingingsautoriteit (BMA) heeft op 11 september de overname van de Belgische Fruitveiling CV door Belorta goedgekeurd. BelOrta CV krijgt nu ‘uitsluitende zeggenschap’ over de  Belgische Fruitveiling CV, zo meldt de BMA in een persbericht. Volgens de mededingingsautoriteit is ‘aan de voorwaarden voor toepassing van de vereenvoudigde procedure voldaan en geeft de aangemelde concentratie geen aanleiding tot bezwaren’.

Philippe Appeltans, algemeen directeur van BelOrta, zegt op de website Vilt.be tevreden te zijn dat de overname kan doorgaan. Hij geeft ook aan dat BFV-telers zich kunnen vinden in de overname. “Ongeveer 90 procent van de omzet van de BFV-telers heeft de integratie goedgekeurd. Het feit dat de mededingingsautoriteit de overname goedkeurt, toont ook dat ze voor de consument geen negatief effect op de winkelprijzen verwachten. Het voordeel van onze toegenomen slagkracht is dat we een gevarieerd aanbod kunnen bieden.”

Wat er gaat veranderen voor telers, wordt op een later moment duidelijk. “Dat zullen we in oktober uitgebreider uit de doeken doen”, zegt Appeltans op Vilt.be. “Er zal zeker sprake zijn van bepaalde schaalvoordelen, zoals een betere dienstverlening en gemeenschappelijke inspanningen in R&D.”

Dit bericht is geplaatst op donderdag 14 september 2023 - 16:32