De nieuwe politieke partij BoerBurgerBeweging (BBB) wil dat Nederland een wet Recht op Landbouw krijgt. Wanneer BBB in maart 2021 in de Tweede Kamer wordt gekozen, wil de partij zo’n wetsvoorstel zo snel mogelijk indienen. Dat maakte mede-initiatiefneemster Caroline van der Plas bekend tijdens de presentatie van het BoerBurgerBoek op Wereldvoedseldag 16 oktober.
Met de wet wil BBB het bestaansrecht van de agrarische sector borgen. “Zo’n wet kan bijvoorbeeld voorkomen dat mensen en organisaties die geen directe belangen hebben bij uitbreiding of modernisering van wettelijk toegestane boerenbedrijven, jarenlange procedures gaan voeren tegen boeren, alleen maar omdat ze de veehouderijsector willen weghebben”, aldus Van der Plas. Ook wil ze met de wet ruimere mogelijkheden creëren om dierenextremisten aan te pakken.
In het onderwijs wil BBB meer aandacht voor de waarde van voedsel en een juiste weergave van feiten over de landbouwsector. Uiteraard moet er meer waardering komen voor de inspanningen van boeren en tuinders op het gebied van milieu en dierenwelzijn.
BoerBurgerBeweging is momenteel druk bezig met de oprichting als politieke partij en zal begin 2020 een lijst met kandidaten en een verkiezingsprogramma presenteren. BBB rekent erop dat zij minimaal twee zetels kan halen in de Tweede Kamer en mogelijk meer.
Bron: boerburgerbeweging.nl

Dit bericht is geplaatst op dinsdag 22 oktober 2019 - 17:37